sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Portugali: ruoka ja juoma

"Portugalin keittiö on hyvin yksinkertainen eikä turhan hienostunut, mutta sitävastoin erittäin monipuolinen. Jokaisella maakunnalla on omat erikoisuutensa. Ennen kaikkea kokataan paljon kalaa, muita merenantimia ja eri lihalajeja. Aamiainen on normaalisti hyvin yksinkertainen. Yleisesti ottaen syödään eteläisissä maissa myöhemmin kuin mitä Suomessa on totuttu. Päiväruokaa ei tarjoilla ennen kello 13 ja illallinen vasta kello 20 jälkeen. Yksi portugalille tyypillisistä ruokalajeista on Bacalhau."

Myös kirsikkalikööriä myydään kadun kioskeissa.

 
 
 
 

Lehtitaikinasta valmistetut vaniljaleivokset olivat huippuja!


"Turskasta valmistettua kapakalaa tarjotaan kaikissa mahdollisissa muodoissa, yleensä se tarjoillaan perunoiden kera. Muita tyypillisiä portugalilaisia ruokalajeja ovat grillatut sardiinit tai caldo verde (kaalikeitto). Myös makeat ruokalajit kuten riisipuuro, toffeevanukas ja lehtitaikinasta valmistetut leivonnaiset (joita valmistetaan myös suolauisilla täytteillä) ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia. Ravintolaa valitessa kannattaa suosia niitä, joissa monet paikalliset syövät, sillä se tarkoittaa yleensä,että ravintola on hyvä."


Kapakala tuoksahteli ruokakaupoissa.
 
 


"Joka ravintolasta löytyy vinho da casa, talon viini, joka on yleensä edullista ja silti erittäin hyvää. Portugalin tunnettuja viinejä ovat vinho verde ja makea portviini. Portugalilaiset juovat mielellään myös kahvia, joka on yleensä espresso maidolla tai ilman. Jos tilaat Galão, tuodaan sinulle maitokahvi. Kahviloita löytyy joka kadunkulmasta ja useimmissa niistä on myös oma leipomo, joka tarjoaa erilaisia lehtitaikina leivonnaisia. Kokeile niitä vaikka aamupalaksi!"Hedelmillä ja sangrialla täytetty kannu - nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti