lauantai 2. maaliskuuta 2013

Amok-mausteinen kambodžalainen ruoka


"Kambodžalaisessa keittiössä yhdistyy piirteitä Thaimaan,
Intian ja Kiinan ruokakulttuureista, mutta myös ranskalaiset
ja myöhemmin vietnamilaiset ovat tuoneet
omat mausteensa maan keittiöön.
Tärkein ruoka-aine on riisi,
jota saatetaan syödä kolme kertaa päivässä.
Sen vaihtoehtona ovat nuudelit.
Merkittävin proteiininlähde ovat kala ja muut merenelävät."

"Tuoreita kasviksia ja hedelmiä syödään runsaasti
ja rasvaa on hyvin vähän.
Oman makunsa khmer-keittiölle antavat
limemehu, kookosmaito ja fermentoitu,
voimakkaan hajuinen kalatahna (prahok).
Yleisiin mausteisiin kuuluvat myös kurkuma, galangal-juuri,
valkosipuli, sitruunaruoho, tamarindi ja inkivääri."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti