tiistai 28. joulukuuta 2010

Suomalaista jouluruokaa. Finnish Christmas meal



Perinteinen suomalainen joulupöytä on itse asiassa helppo ja omalla tavallaan nopeakin, 
jos ei oteta huomioon etukäteisvalmisteluja eikä kinkun paistoaikaa.
Laatikot, piirakat, piparit,tortut ja kakuthan voi valmistaa etukäteen ja tarvittaessa pakastaa.
Meillä perinteisiin kuuluu kinkku, perunat, salaatit, karjalanpiirakat, laatikot ja kala.
Joulupöydässä on juomana kotikalja, maito ja limsa;
alkoholi ei kuulu mielestämme sellaiseen perhejuhlaan kuin jouluaatto.




Laatikot Vanhimmainen valmisti tänä vuonna valmiista survoksista 
suoraan pussin kyljessä olleella ohjeella. 
Hyvää tuli, eikä mitään konstailuja tarvittu.










 Kalana on lohta graavina ja paistettuna, savulla tai ilman, sekä erilaisia sillejä.


 Joululimppua on pakko olla tarjolla.


 Sinapiksi käy vain vahva ja makea,
hyytelöitä (tällä kertaa mm. viikunaa ja karpaloa) tulee usein lahjaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti