maanantai 30. elokuuta 2010

Uuniomenat/toscaomenat ja pakastettuja papuja. Apples and beans


Kesäomenapuista ei ole jäljellä kuin punakaneli, joka tekee jokavuotiseen tapaan huippusadon. Puun kasvukorkeuskin lisääntyy joka vuosi; eikö näillä ole mitään maksimikorkeutta....

Pudokkaissa on tänä vuonna harvinaisen vähän pihlajanmarjakoin syömiä; muumio-omenia on kyllä jonkin verran. Teen näistä uuniomenoita/toscaomenoita: Lohkon (ja pudokkaista kuorinkin) omenat. Ladon ne uunivuokaan. Joukkoon sekoitan mössöä, jossa on esim. juoksevaa leivinmargariinia, kaurahiutaleita, kanelia, siirappia, vaniljaa ja makeutusainetta sekä kookoshiutaleita. Paistan uunissa, kunnes pinta ruskistuu hiukan. Tarjoan vaniljajäätelön kera.

Papuja voisin ensi vuonna laittaa enemmänkin, samoin herneitä. Pavut keitän pari minuuttia ja pakastan pikkupusseissa, joita sitten talvemmalla heittelen keittoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti