tiistai 13. marraskuuta 2012

Tomaattikeitto ja pihviä, muusia sekä puolukkasosetta ja karviaismarjahilloa


 
TOMAATTIKEITTO TUOREISTA TOMAATEISTA
 
n. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pieni punainen paprika
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
1 tl sokeria
mustapippuria
suolaa


1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä. Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika. Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla. Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa tofumurusten kera.

Ohje: Chocochili / Elina Innanen: Viiden tähden vegaani
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti