keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Puutaidetta. Wood Art

"Tohmajärven Onkamossa Onnelan tilalla asuvat Natalia Podkolzina ja Mauri Kekkonen. He elävät luonnon kanssa sopusoinnussa, luontoa kunnioittaen. Elämänmuoto nojautuu kaikin mahdollisin tavoin luonnonmukaisuuteen. Jykevä hirsilinna, jossa myös sijaitsee Puun Sielu -näyttely, on yksi osoitus kunnioituksesta luontoa kohtaan."
"Aluetta komistavan paanukattoisen hirsilinnan alakerrassa on näyttelytila, jossa on käyttö- ja koriste-esineitä, veistoksia, tauluja, huonekaluja. Niistä heijastuu puun sielu, johon Podkolzina ja Kekkonen uskovat. Avoimin silmin kulkien sen voi löytää.
- Esineet ovat puussa valmiina. Ne esiin tuodakseen pitää vain ottaa ylimääräinen puuaines pois."


"-Talomme rakenteissa on käytetty vanhaa puuta. Lämmitämme sitä maalämmöllä. Olemme rakentaneet tätä ajan ja rahan kanssa. Aina kun saimme valmiiksi jokin kohdan ja se oli, mitä halusimme, itkimme kumpikin ilosta, Natalia Podkolzina selostaa.
Puuseppämestari Mauri Kekkosen mielestä puita ei nykyään arvosteta riittävästi. Niiden ei anneta kasvaa rauhassa. Hän näkee, että rakennusten homehtuminen selittyy pitkälti sillä, että rakennetaan nuoresta puusta. Huonekalutkaan eivät kestä enää kauan.
- Puu ei tykkää, jos sen kaataa liian aikaisin ja käsittelee väärin. Männyn esimerkiksi pitäisi olla 200 - 300 vuotta vanhaa, kun se kaadetaan. Sydänpuu alkaa muodostua vasta 30-vuotiaaseen puuhun."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti