sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Suuri basaari, Grand Bazaar









"Istanbulin satama on vuosisatoja ollut tärkeä etappi kauppalaivoille, jotka ovat kuljettaneet tavaraa idän ja lännen välillä. Hyvien kauppayhteyksien vuoksi Istanbulin basaareista on voinut ostaa sekä eurooppalaisia että aasialaisia erikoisuuksia."

"Vanhanajan basaaritunnelma vallitsee Istanbulin kauppapakoilla vielä nykyäänkin, ja varsinkin Grand Bazaar eli Suuri basaari on turistien suosiossa."

"Istanbulin Suuri basaari on yksi maailman vanhimmista markkinapaikoista. Basaarialueelle on virrannut ostos- ja myyntimatkalaisia jo satojen vuosien ajan, ja nykyreissaajat jatkavat vanhojen kivikatujen markkinaperinnettä. Entisaikoina Suuressa basaarissa myytiin esimerkiksi kultaa, hopeaa, mattoja ja kankaita, joita kaikkia voi löytää alueen kojuista yhä edelleen."

"Suuren basaarin katujen ylle on rakennettu kupukatto, jonka satoja ikkunallisia kupoleita kannattelevat 30 metriä korkeat seinät. Basaarialueen eksoottisia kujia reunustavat sadat kojut ja kaupat, mutta erityisen kuuluisa paikka on valtavasta koruvalikoimastaan."

"Basaarialueelta löytyy myös joukko ravintoloita ja kahviloita. Suuri basaari on kokemisen arvoinen jo pelkästään tunnelmansa puolesta, sillä alueen aito markkinahumu vie helposti mukanaan."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti