tiistai 15. maaliskuuta 2011

On sitouduttava ydinvoimattomuuteen! No nuclear energy!

"Ympäri Eurooppaa on käynnistynyt kriittinen keskustelu ydinvoiman tulevaisuudesta sekä joukko toimia ydinvoiman käytön rajoittamiseksi. Saksassa Merkel on lykännyt vanhojen ydinvoimaloiden jatkoajan voimaantuloa, Sveitsissä on pistetty jäihin suunnitelma korvata vanhat ydinvoimalat uusilla, EU:ssa valmistellaan voimaloiden turvallisuuden stressitestejä."

"- - poliittiset puolueet jo nyt sitoutuvat siihen, että periaatepäätöksiä uusista ydinvoimaloista ei seuraavassa hallituksessa tehdä, Anni Sinnemäki sanoo.
- Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi on Länsi-Savon haastattelussa tyrmännyt ydinvoiman lisärakentamisen hallitusohjelmasta. Mikä on SDP:n ja kokoomuksen kanta? Sinnemäki kysyy.
Olemassa olevat periaatepäätökset tulevat vielä rakennuslupavaiheeseen. Rakennusluvan myöntämiselle ydinenergialaissa asetettua ehtoja pitää - - täydentää ja tiukentaa.
- Uusien ydinvoimaloiden turvallisuusvaatimuksia on tarkistettava Japanin tapahtumien seurauksena ja riskiarviointi on tehtävä perusteellisesti. Jos rakennuslupaa hakevat voimalat eivät näitä kiristettyjä ehtoja pysty täyttämään, rakennusluvat on evättävä, Sinnemäki sanoo."
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti