maanantai 10. toukokuuta 2010

Mihin laitetaan 100 000 vuotta radioaktiiviset jätteet? Nuclear waste

Valtioneuvoston asetus ydinjätteen säilytyksestä

Saksan ydinjätteen varastointi on suurissa ongelmissa.

Uraania pääsi jokeen Ranskassa.

"Ydinvoima merkitsee valtavaa tulonsiirtoa valtiolta ja kansalta energiayhtiöille. Yhtiöiden ei tarvitse maksaa täyttä hintaa ydinvoiman ja ydinjätteen vaikutuksista luonnolle, tai sen riskistä ihmisten terveydelle. Riskin maksavat Suomen luonto, Suomen kansa ja tulevat sukupolvet." (Lapintie)

 "Ydinjätteen varastoinnista aiheutuu Yhdysvalloissa 96,2 miljardin dollarin (62 miljardin euron) kulut, vaikka uusia ydinvoimaloita ei rakennettaisikaan, arvioi maan energiaministeriö." "Suomi on toistaiseksi ainoa maa maailmassa, jossa on pitävä päätös ydinjätteiden loppusijoittamisesta. - -  Yhdysvalloissa jo kerran tehty päätös loppusijoittaa ydinjätteet Nevadan Yucca-vuoreen on jäädytetty." 

"Geologian professori Matti Saarnisto esitti session avauspuheenvuorossa voimakkaita epäilyjä siitä, voidaanko Olkiluotoon suunniteltuun ydinjätteen loppusijoituspaikkaan turvallisesti sijoittaa radioaktiivista jätettä seuraavien 100 tuhannen vuoden ajaksi. Saarnisto muistutti, että Suomeen on tulossa jääkausi jo huomattavasti aikaisemmin. Ongelmia aiheuttaisivat tuolloin erityisesti syvälle tunkeutuva ikirouta ja maan painumisesta johtuvat maanjäristykset."

"Ydinjätteen varastointi ei missään päin maailmaa onnistu ja suomalaiset ovat ainoita, jotka kuvittelevat sen onnistuvan. Summa summarum, Euroopan ydinjätteet varastoidaan Suomeen. Siis kuljetetaan Suomeen Itämerellä, käsitellään täällä ja varastoidaan tänne.Suomesta tehdään Euroopan ydinjätereservaatti."

Vähän järkeä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti