sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Kreikkaa tuetaan 1,5 miljardilla. I only wonder...

Suomessa Pihtiputaan mummo lämmittää mökkiään puilla ja kantaa kaivosta vedet, vanhukset märkänevät vaipoissaan, kun ei ole varaa palkata hoitajia, pikkulapset jäävät heitteille, kun vanhemmat nääntyvät ylitöihin tai masentuvat työttömyyttään, kouluruokailuja huononnetaan koko ajan eikä ole kouluille ole varaa ostaa riittävästi työvälineitä ja eläkeikää nostetaan...

Mitä tekee Suomen valtio? Tukee Kreikkaa, jossa metsuri saa palkanlisää, jos joutuu työskentelemään ulkona, virkamies saa palkanlisää, jos tulee töihin ajoissa, käyttää tietokonetta tai osaa vierasta kieltä. Virkamies saa 14 kuukauden palkan ja voi jäädä eläkkeelle alle 50-vuotiaana. Virkamiehen kuoltua lapset saavat nostaa hänen eläkkeensä. Valtionkomitioita on pilvin pimein, esimerkiksi palkkaa nostaa komitea, joka suojelee Kopais-järveä, jota tosin ei ole ollut enää olemassa sitten 1930-luvun. Kreikan bruttokansantuotteesta menee 6 prosenttia asevoimiin, mikä on huomattavasti yli EU:n keskiarvon.  (Tiedot Mika Koskisen artikkelista.)

Mitä tekee siis Suomen valtio? Kohentaa globaalia taloutta antamalla Kreikalle 1,5 miljardin "lainan"! Ei luulisi olevan vaikeaa saada maata kuriin, kun epäkohdat ovat näin räikeitä ja käytös näin holtitonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti