torstai 28. tammikuuta 2010

Lankoja ja baktuksia. Shopping

Hävettää ihan myöntää, mutta eksyin taas lankakauppaan. Katsokaa näitä värejä!

Aloitin heti tekemään kahta baktusta. Baktuksellahan tarkoitettaneen huivia, joka vastoin perinteitä neulotaan solmittavasta kärjestä toiseen kärkeen lisäämällä joka toinen tai joka neljäs kierros silmukka - aina leveimpään kohtaan saakka, jolloin aloitetaan kaventamaan silmukan verran joka toinen tai joka neljäs kierros.

Olen katsellut netistä muiden tekemiä baktuksia, mutta ei heti kolahtanut. Kun sitten näin yhdellä työkaverilla valmiin huivin, sehän laskeutuikin tosi kauniisti eikä ollut sellainen ruikula, kuin miltä se kuvissa näytti. Minun versioissani toisesta huivista tulee sileää neulosta (jolloin väri pääsee hyvin esiin), ja toinen versio neulotaan koko ajan oikein (jolloin neulos ei käperry helposti). Molemmissa käytän kaksi kertaa suurempaa puikkoa kuin langalle suositellaan, sillä haluan näistä ohuet asusteet sisäkäyttöön.Pidän molemmista langoista, mutta erityisesti ihastuin tuohon kirjavaan ja kalliseen Noroon, jolla neuloessa ei koskaan tiedä, mitä väriä seuraavaksi tulee. Noro on lisäksi hauskasti epätasaista lankaa, ja se sisältää silkkiä ja villaa.     

Kaikista parasta baktusten neulomisessa on se, että valmista ja kaunista tulee yhdessä illassa telkkaria katsoessa...                     

3 kommenttia:

  1. Oi, ihania lankoja! Mä tein purosta baktuksen. On muuten lämmin ja suojaa tosi hyvin. Ja helppo tehdä. Sopivaa neulottavaa telkkua katsellessa :)

    VastaaPoista
  2. pistä blogiisi, jotta saan nähdä...

    VastaaPoista
  3. Kuva löytyy aiemmista postauksista :)

    VastaaPoista