maanantai 9. elokuuta 2010

Muikkusardiinia ja perunamuusia. Something to eat



MUIKKUSARDIINIT

1 kg muikkuja
2 pikkutölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
pippuria
öljyä

Siivotut muikut ladellaan vuokaan. Maustetaan pippurilla ja reippaasti suolalla. Levitetään tomaattipyree silakoiden päälle. Kaadetaan oljyä niin, että muikut peittyvät lähes puoleen väliin. Olen tehnyt ennen Puruveden muikkuaikaa muualla asuessani tätä jouluksi ja silakoista; joskus lisään hiukan etikkaa joukkoon.

HELPPO PERUNAMUUSI

Kuoritut perunat keitetään vähässä vedessä lohkottuina. Kaadetaan kypsistä perunoista vesi pois. Mikrossa mukissa kuumennettu maito lisätään hienonnettaessa perunat perunanuijalla. Lisätään suola ja haluttaessa hiukan voimariinia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti